A béke a szívedben van

A mindennapi élet kihívásokkal és kellemetlenségekkel járhat, amelyek megzavarhatják a belső békénket. Ebben a könyvben és sorozatban a meditáció az egyik olyan kulcsfontosságú gyakorlat, amit újra és újra javasolni fogok a stressz levezetéséhez és a béke eléréséhez.

Sokan vannak, akik bele akarnak vágni a meditációba, de nem tudják, hol is kezdjék. Tisztában vannak vele, hogy milyen előnyökkel jár, és lehet, hogy volt részük már pár tudatos pillanatban, de a mindennapi meditálás gondot okoz. Az egyik ilyen akadály lehet, hogy sokan elbátortalanodnak a meditáció szó hallatán. Úgy hiszik, hogy a babérok learatásához azonnal a meditáció mesterévé kell válnunk – holott valójában nem véletlenül nevezik „gyakorlatnak”.

Amikor először felveszed a teniszütőt, akkor is azt várnád, hogy úgy teniszezz, mint Serena Williams? Hát persze, hogy nem! De ez nem jelenti azt, hogy ne léphetnél koncentráltan és lelkesen a pályára, ne edzhetnél egy jót, s ne fejleszthetnéd a tenisztudásodat is. Ugyanez igaz a meditációra is – már a kezdők is azonnal érzik pozitív hatását.

A meditáció elkezdésének egyik legjobb módja, ha a pulzusod segítségével hozzáférsz a belső békédhez. Ha a saját szívverésedre meditálsz, megnyugtathatod az elméd, egyensúlyba hozhatod az agyféltekéid, és újraprogramozhatod az idegrendszered.

Ez a kundalíni-meditáció tökéletes kezdet a meditáció elsajátításához. Ha kezdő meditáló vagy, ezt a gyakorlatot követve seperc alatt lemész alfába.

Ez az egyszerű meditáció fejleszteni fogja a koncentrálóképességed. Valamint segíteni fog abban is, hogy a különböző élethelyzetekben mindig irányítani tudd a reakcióidat, s még a legcsapongóbb elmét is képes megnyugtatni.

Tanulj meg meditálni!

Helyezkedj el könnyű pózban (kényelmes törökülésben a földön), és finoman feszítsd meg a nyakad, vagyis az állad biccentsd lefelé, de a nyakad maradjon egyenes.

Finoman hunyd le a szemed, és koncentrálj a szemöldök közötti pontra (a harmadik szemed helyére). A mantránk a Szat Nám (amely „felismert igazságot” jelent).

A mudrá – azaz a kezek pozíciója – is egyszerű. A jobb kezed négy ujját helyezd a bal csuklódra és tapintsd ki a pulzusod! Az ujjak legyenek egyenes vonalban, és finoman szoríts őket a csuklódhoz, hogy minden ujjbegyeddel érezd a szívverésed. Minden dobbanásnál gondolj a Szat Nám hangjára!

Ezt a meditációt ajánlott 11 percig folytatni, de már egy perc után érezheted a pozitív hatásait. Az intuíciód fejlesztése és az elméd lenyugtatása érdekében mindennap gyakorold ezt a meditációt!

Csodás Üzenet: A béke a szívverésedben van.

Ha elveszettnek érzed magad, akkor keress meg, az EFT segíthet.

Gabrielle Bernstein: Mindennapi csodák

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.