A boldogság a Te döntésed

Amikor arról kérdeznek, hogy melyik volt a leghasznosabb lecke, amit valaha megtanultam, mindig azt felelem, hogy ez:

A boldogság az én döntésem. 

Nagyon könnyű magunkon kívül keresni a boldogságot: egy kapcsolatban, egy áhított állásban, vagy a tökéletes testsúlyban. Amikor kívül keressük a boldogságot, az olyan, mintha rossz helyen keresnénk Istent. Ez a külső keresés a világgal szembeni hamis elvárásainkon alapul. Ezek az elvárások falat képeznek a valódi boldogság előtt, amely valójában bennünk rejlik. Ez az első gyakorlat segíteni fog megérteni, hogy „odakint” semmi sem menthet meg a benned lakozó konfliktusoktól. Egy gazdag belső életet kell felépítened, hogy élvezhesd az életet.Amikor meghozzuk ezt a döntést és a boldogságot választjuk, csodában van részünk. Az elménk megszabadul a félelemmel teli tévképzetektől, és újra rátalál a valódi igazságra, vagyis a szeretetre. Az ilyen választásokhoz arra van szükség, hogy elszántan elkötelezzük magunkat a szeretet mellett. Ahhoz, hogy elkötelezzük magunkat egy új szemléletmód mellett, el kell kezdenünk odafigyelni a magunk és mások ellen irányuló gondolatainkra. Amikor észreveszed, hogy a gondolataid támadó üzemmódba váltanak, mondd ki hangosan, hogy a boldogság az én döntésem. Ez legyen a mantrád.

Minél inkább megerősíted magadban, hogy az örömöt választod a félelem helyett, annál boldogabb leszel. A változások úgy rögzülnek, ha folyamatosan megismétled az új viselkedésformát. Amikor gyakran ismétled ezeket a viselkedésformákat, szó szerint megváltoztatod az agyadban lévő idegpályákat. Ez a változás pedig segít rögzíteni a valódi változást.

A boldogság a te döntésed. És már ma is meghoztad ezt a döntést.
Most pedig ideje megosztani a szeretetet! Tweetelj, posztolj Facebookra vagy Instagramra, írj e-mailt, és küldd tovább az alábbi Csodás Üzenetet. Oszd meg másokkal is a mondaniválóját.

Csodás Üzenet: A boldogság az én döntésem.

Ha úgy érzed, hogy a stressztől álmatlan éjszakáid vannak, akkor keress meg, az EFT segíthet.

Forrás: Gabrielle Bernstein: Mindennapi csodák