Fogalmad sincs, mekkora hiba

A minap végre rászántam magam, hogy időpontot kérjek a családom egyik tagjának az endokrinológiára. Hetek óta halogatom. Arra egy percig sem gondoltam, hogy az orvos, akit ajánlottak, nem fogad már, elküldött a magánrendelésére. Elmondta, hogy TB alapon nem tud új beteget fogadni, keressem meg a magánrendelésén.

Nem szoktam halogatni, mégis ebbe a hibába estem ezúttal. Ezzel biztosan nem vagyok egyedül, pedig én nem tartozom a halogatók táborába.

Azt tapasztalom, hogy ha valamilyen régóta halogatott probléma felerősödik, vagy éppen égetővé válik, akkor fordulunk szakemberhez. Sokáig halogatunk, keressük a kifogásokat: majd elmúlik, most erre nincs időm… Pedig jobban oda kellene figyelnünk magunkra. A testünk jelez, csak észre kellene vennünk a jelzéseit, az első intő jeleket. Ha az első jelzést komolyan vesszük, és a baj kialakulásának kezdetén kezeljük a problémát, nagyon sokat tehetünk életminőségünk javításáért és jó egészségünk fenntartásáért. Ha időben cselekszünk, elkerülhetjük a komolyabb problémák, betegségek kialakulását.

Alakítsunk ki kapcsolatot saját magunkkal, törődjünk magunkkal is! Mert ki ismerhetne jobban bennünket, mint saját magunk? Felelősek vagyunk saját magunkért, saját egészségünkért. Alakítsuk mi magunk életünket!
Nem könnyű a mai rohanó világban egészségünk megőrzésére fókuszálni. Érezzük, hogy az utóbbi időben présként nehezednek ránk a külvilág terhei, – ha hagyjuk. Először a pandémia, most a háború és a gazdasági válság. Az árak emelkednek, a stressz fokozatosan nő. Folyamatos rohanásban, megfelelési kényszerben élünk. Amikor már azt gondoljuk, megoldottunk egy feladatot, a nyakunkba szakad újabb tíz. Végeláthatatlan körforgásban őrlődünk, – ha hagyjuk. A stressz óriási károkat tud okozni. Ne hagyjuk, hogy a mindennapi stressz elsodorjon és eltérítse mindennapjainkat, rátelepedjen gondolatainkra, mérgezze kapcsolatainkat.
Kell, hogy jusson idő magunkra is! Amikor egészségesek vagyunk, tele vagyunk energiával, amikor mi rendben vagyunk, akkor a családunk, a környezetünk is rendben van.

Jó, jó! De mit tehetünk?
  1. Tartsuk kezünkben életünk irányítását! Ne engedjük, hogy az események magukkal sodorjanak. Mi irányítsuk az eseményeket. Olvassunk önfejlesztő könyveket. Tartsuk rendben a lelkünket is!
  2. Szánjunk időt az étkezésre, a minőségi táplálék elfogyasztására! Alakítsunk ki az étkezésben is rendszert. Testünk elsődleges tápanyagforrásai ugyanis azok az ételek, melyeket elfogyasztunk. Tartsunk az evésben és az ivásban is mértéket. Igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot is, leginkább színtiszta vizet.
  3. Mozogjunk minden nap! Használjuk a lábunkat. Menjünk inkább gyalog, vagy kerékpárral a munkahelyünkre, ha tehetjük, a lift helyett menjünk lépcsőn. Gyalogoljunk vagy fussunk, tornázzunk minden nap.
  4. Aludjunk eleget! Az alvás regenerálja a szervezetet. Sokan nem is gondolják, milyen óriási hatása van az alvásnak szervezetünk egészséges működésére.
  5. Fogyasszunk vitaminokat, étrend-kiegészítőket! Napjainkban sokkal kevesebb tápanyag, vitamin van a zöldségekben, gyümölcsökben és egyéb élelmiszerekben természetes formában, mint jó pár évvel ezelőtt. Ezért fontos a vitaminpótlás.

Hiszem, hogy az ember egy kerek egész, mindent összefüggéseiben kell vizsgálni ahhoz, hogy megtaláljuk a probléma valódi gyökerét. A testet és a lelket is karban kell tartani, mert sokkal több betegség indul el abból az irányból, mint azt gondolnánk.

Tudd, hogy van megoldás! Tudok segíteni neked abban, hogy megtaláljuk a problémák valós érzelmi gyökerét és oldjuk is a blokkokat. Találjuk meg számodra közösen a leghatékonyabb megoldást. Tájékozódj szolgáltatásaimról és kérj konzultációs időpontot.