Immunrendszerünk

Nagyszerű dolog, hogy napjainkban egyre szélesebb körben népszerű az egészséges életmód. Egyre többen vagyunk, akik tudatosan táplálkozunk, megválogatjuk, mi kerüljön a tányérunkra. Figyelünk az életmódunkra, hogy testünk erős, fitt és vitális maradjon, valamint, hogy immunrendszerünk is éber és felkészült legyen.

De mi is az az immunrendszer? Azt tudjuk, hogy a testünk saját, természetes védekező rendszere, de vajon hogyan működik? És mit tehetünk érte, hogyan támogathatjuk? A célunk az, hogy képes legyen válaszolni a szervezetünket érő különféle külső hatásokra, éppen annyira reagáljon, amennyire szükséges, legyen éber, de ne túlérzékeny. Vegye észre és legyen erős, ha szükség van rá, de ne reagálja túl a védekezést, amikor nincs valós veszély.

Az immunrendszer testünk komplex védekező rendszere. Nem a test egy bizonyos helyén található, hanem egész szervezetünket behálózó mirigyek és szövetek bonyolult szövevényéből áll. Sejtjei és molekulái fejünk búbjától a talpunkig áramlanak a vér- és nyirokerekben, ügyesen áthaladnak az érfalakon és átjutnak a környező szöveteken, állandóan készenlétben vannak.

Immunrendszerünk reagál a testidegen szervezetekre és az anyagokra, a baktériumokra, a vírusokra, a gombákra, az egysejtűekre, az idegen sejtekre, a porra, a virágporra és a különböző kémiai anyagokra, melyeket összefoglaló néven „antigéneknek” nevezünk.

Bőrünk, illetve nyálkahártyáink jelentik testünk első védelmi vonalát, amikor ezen áthatolnak a kórokozók, immunrendszerünk főszereplőivel, a fehérvérsejtekkel találkoznak. Immunrendszerünk egyik része a velünk született védekező rendszerünk. Ez képes felismerni a betolakodó organizmusokat, nagyon gyorsan, akár percek alatt, de legfeljebb pár órán belül reagál. A helyszínre érkező falósejtek (makrofágok, neutrofil granulociták) és természetes ölősejtek bekebeleznek minden idegen vagy elöregedett sejtet. Nemcsak baktériumokat, gombákat, parazitákat képesek elpusztítani, de vírussal fertőzött sejteket illetve tumorsejteket is.

Immunrendszerünk egyik része a velünk született védekező rendszerünk. Ez képes felismerni a betolakodó organizmusokat, nagyon gyorsan, akár percek alatt, de legfeljebb pár órán belül reagál. A helyszínre érkező falósejtek (makrofágok, neutrofil granulociták) és természetes ölősejtek bekebeleznek minden idegen vagy elöregedett sejtet. Nemcsak baktériumokat, gombákat, parazitákat képesek elpusztítani, de vírussal fertőzött sejteket illetve tumorsejteket is.

Ha a veleszületett immunrendszer nem képes kontrollálni a fertőzést, akkor lépnek színre az adaptív immunrendszerünk tagjai, a limfociták. Ők felszíni, specifikus receptoraikkal felismerik az antigéneket és támadásba lendülnek. A B limfociták ellenanyagokat (antitestek) termelnek, a T limfociták pedig az immunsejtek aktiválásában (helper-T sejt), a fertőzött sejtek elpusztításában (killer-T sejt), az immunválasz szabályozásában (regulációs T-sejt) vesznek részt. Nekik meg kell tanulniuk, hogy mi az, ami veszélyt jelent és mi az, ami nem, ezért lassabban reagálnak a külső fenyegetésekre. Ez napokba is telhet, viszont az általuk intézett támadás kifejezetten az adott kórokozóra szabottan történik.

Fontos különbség a két rendszer között, hogy az adaptív immunrendszerünk memóriával rendelkezik (memória T és B sejtek, keringő antitestek), vagyis ezután mindig emlékezni fog, és a jövőbeli találkozások alkalmával már szinte azonnal reagálni tud, hatékonyan fellép a kórokozó ellen.

Sokszor előfordul azonban, hogy nem vagyunk csúcsformában. Sebezhetőbbek vagyunk, amikor a védekező rendszerünk nem tud maximális teljesítménnyel szolgálni bennünket.

Amikor hűvösebbre fordul az időjárás, több vírus van jelen a környezetünkben, vagy egyszerűen csak gyengébbek vagyunk a szokásosnál, nagyobb feladat a jól működő immunrendszer fenntartása.

Támogasd szervezeted természetes védekező rendszerét a Forever Immublend tablettájával. Természetes vitaminokból, nyomelemekből és különféle jótékony gombákból, és prebiotikumból álló összetételének köszönhetően különleges védelmet biztosít immunrendszerünk normál működésének megőrzéséhez.

Tartalmaz cinket, ami létfontosságú nyomelem, hiszen támogatja immunrendszerünk normál működését, közreműködik a makrotápanyagok anyagcseréjében, a fehérjeszintézisben, de még a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is részt vesz. Mindezeket a nagyszerű tulajdonságokat, a különlegesen jól hasznosuló cink glükonát formájában biztosítja.

A C-vitamin jelenléte a táplálkozásunkban sok szempontból fontos, energiatermelő anyagcsere folyamatainkban, sejtjeink védelmében, a megfelelő kollagén képződésben és az immunrendszerünk normál működésében is nélkülözhetetlen a jelenléte. A Forever Immublend kiváló C-vitamin forrás D-vitaminnal kiegészítve, amelyet nemcsak a csontozatunk, izomzatunk hálál meg, de jelentősen hozzájárul testünk védekező rendszerének megfelelő fenntartásához. A D-vitamint kolekalciferol, vagyis az élettanilag fontos D3-vitamin formájában tartalmazza.

És ez még nem minden! A különleges Shiitake gomba a távol-keleti kultúrákban több ezer éve ismert és kedvelt növény. Nemcsak magas élelmi rost tartalma miatt népszerű, de igen gazdag különféle tápanyagokban. Kiváló A-, B-, B12, C-, D-vitamin forrás, tele van különféle ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, aminosavakkal, amelyek a fehérjék, így az immunfehérjék képződésében is szerepet játszanak.

A Maitake gomba hasonlóképpen népszerű élelmiszer, az egészséges táplálkozás hívei nemcsak az ázsiai országokban tartják szuperélelmiszernek. Évezredek óta használja az emberiség, de a nyugati kultúrákban csak az elmúlt évtizedben vált elismertté, a Shiitakéval együtt. E két gombafajta jelenléte a többi összetevővel kombinálva kiemelkedő étrend-kiegészítővé teszi a készítményünket.

A Forever Immublend használatával még a laktoferrin bevitelről is tudsz gondoskodni, amit szintén meghálál a szervezet, hiszen testünk számos funkciójában részt vesz. Az emésztőrendszerünkben élő hasznos baktériumokat támogatja, de a vasmegkötő tulajdonsága, illetve az ásványi anyagok beépülésében játszott szerepe miatt is hasznos összetevője az egészséges táplálkozásnak.

Miért szeretjük tehát a Forever Immublend készítményt?

  • Hozzájárul immunrendszerünk normál működésének fenntartásához
  • Cinkkel, C- és D-vitaminnal támogat
  • Shiitake és Maitake gombát tartalmaz
  • Tej eredetű laktoferrin forrás
  • Frukto-oligoszacharidokat tartalmaz prebiotikumként, a jó baktériumok támogatásáért

Extra tipp:

Változatos, kiegyensúlyozott táplálkozással, az étrendedből hiányzó tápanyagok pótlásával sokat tehetsz immunrendszered védelméért, de ne feledd, a jó minőségű, megfelelő mennyiségű alvás is nagyon fontos a szervezetedben képződő ölősejtek termelődéséért, valamint a fagociták aktivitásáért, hiszen ezek alvás közben is termelődnek! A kialvatlanság, csakúgy, mint a nem megfelelő táplálkozás, vagy a stressz, a kortizol szintünk emelkedését eredményezik, ami sajnos nem szolgálja a védekező rendszerünk jó működését. Tehát pihenj sokat, egyél jókat és légy boldog!

Ezért jószívvel ajánlom a Forever Living Products aloe vera alapú készítményeit személyre szabott tanácsadás formájában független Forever Üzlettulajdonosként. Neked is szívesen segítek. Kérd segítségem most!