Rakj rendet a házad táján!

Ha csodás életet akarsz élni, meg kell vizsgálnod a saját viselkedésed, és felelősséget kell vállalnod azért az életért, amit eddig teremtettél meg magadnak.

Az első technika segített megérteni, hogy a boldogság egy választás. Most itt az ideje elmélyíteni ezt a tudást azáltal, hogy szemügyre veszed, miként választottad eddig a félelmet a boldogság helyett.

Ez a gyakorlat segíteni fog abban, hogy ítélkezés nélkül vizsgálhasd meg a félelmeid. Készíts egy listát a tíz legnagyobb félelmedről. Miközben elgondolkodsz rajtuk, légy őszinte azzal kapcsolatban, hogy eddig miként dominálták az életed.
Figyeld meg, hogy a gondolataid miként alakították a valóságot.Ezután minden félelem mellé írj le egy okot, ami miatt valósnak hiszed ezt a félelmet. Nem számít, hogy keveset vagy sokat írsz. Csak egy szabály van; légy őszinte. Előfordulhat, hogy a félelmed egy múltbéli eseményen alapul, amit évtizedek óta képtelen vagy kiverni a fejedből. De az is lehet, hogy rájössz, a félelmed egy jövőbeli esemény eredménye, amely még meg sem történt. Amikor szembenézel a félelmeiddel, elkezded megérteni, hogy nagy részük csak valósnak tűnő hamis tények következménye. Amikor e hamis tényekre alapozod a tetteidet, csakis káosz keletkezik az életedben.

Ez a gyakorlat segíteni fog a saját dolgaidra összpontosítani, és felelősséget vállalni az általad érzékelt világban. Számos fura érzést is a felszínre hozhat, és kezdetben nehéznek bizonyulhat. Ezt figyelembe véve most megosztok veled egy gyönyörű imát A Csodák tanításából.

Amikor úgy érzed, hogy elárasztanak a félelmeid, egyszerűen csak ismételd el ezt az imát hangosan, add át magad neki, és engedd, hogy elkezdődjön a gyógyulás. 

” Fogadd el ezt tőlem és vedd szemügyre, ítéld meg helyettem. Tanítsd meg, hogyan kezeljem úgy, hogy ne álljon a béke útjába.”

Most rajtad a sor, hogy másokat is emlékeztess arra, hogy vegyék szemügyre a félelmeiket. Vesd el a pozitivitás magját a mai Csodás Üzenettel. 

Csodás Üzenet: Egy szeretetteljesebb látásmóddal átértelmezem a félelmeim.

Ha úgy érzed, hogy ideje rendet tenni a fejedben, az életedben, akkor keress meg, az EFT segíthet.

Forrás: Gabrielle Bernstein: Mindennapi csodák