Spirituális gyakorlat

Az alvás egy spirituális gyakorlat 

A pihentető alvás a csodás élet kulcsfontosságú része. Nem azt mondom, hogy minden este nyolc-tíz órát kell aludnunk, hogy teljesen kipihentnek érezzük magunkat. Valójában a kevesebb alvás néha sokkal pihentetőbb tud lenni. A kulcs az, hogy tényleg aludj el….. úgy, hogy összenyálazd a párnát.

A Huffington Postnak adott interjújában a lap igazgatója és főszerkesztője, Arianna Huffington elmondta, hogy az alvás elengedhetetlen az innovációhoz. ” A világnak hatalmas szüksége van a nagy ötletekre – és nagyon-nagyon sok van elzárva bennünk. Csak be kell csuknunk a szemünket ahhoz, hogy észrevegyük őket. Szóval, hölgyeim és uraim, kapcsolódjanak ki, és aludjanak kicsit.”

Huffingtonnak igaza van. Az alváshiány visszafogja az erőnket, a kreativitásunkat és a megérzéseinket is. A produktivitásunkat gyakran az alapján mérjük, hogy milyen keményen dolgozunk és milyen keveset alszunk. Ez a mentalitás negatív hatással van az egészségünkre és az általános jólétünkre. Ebben a könyvben folyamatosan azt fogom hangsúlyozni, hogy az alvás egy spirituális gyakorlat. Az első lépés elfogadni azt, hogy a pihentető alvás azzal kezdődik, hogy elalszunk.

Én egy nagyon pergős nő vagyok, és gyakran gondot okoz az elalvás. Úgy hiszem, hogy akkor lesz pihentető az éjszaka, ha rendesen alszunk el. Ha gondot okoz az elalvás, vagy az, hogy éjszaka ne ébredj fel, alkalmazd ezt a kundalíni-légzést, amely segít elszenderedni és mélyen aludni. 

  1. lépés: Ülj fel egyenesen az ágyadban!
  1. lépés: U-légzéssel lélegezz be! Csücsörítsd a szád, mintha egy pénzérme lenne az ajkaid között – lélegezz be.
  1. lépés: Az orrodon keresztül fújd ki a levegőt!

Egy percen át ismételd ezt a légzést! A szádon keresztül lélegezz be, majd fújd ki az orrodon! Nem kell sok idő, és ellazultnak fogod érezni magad. Szép álmokat!

” Az alvás egy spirituális gyakorlat.”

 Ha úgy érzed, hogy a stressztől álmatlan éjszakáid vannak, akkor keress meg, az EFT segíthet.

Forrás: Gabrielle Bernstein: Mindennapi csodák