Támogasd magad!

Az óráim és tanfolyamaim során gyakran hallom arról panaszkodni az embereket, hogy úgy érzik, mások nem támogatják őket. Ilyenkor a munkatársaikra, a családjukra vagy a barátaikra haragszanak, de bármilyenek is legyenek a körülményeik, mindannyian áldozatnak érzik magukat és másokra neheztelnek a támogatás hiánya miatt. Ahelyett, hogy megszánnám őket, feléjük fordítom mindannyiunk közös tükrét, és megkérdezem tőlük, ők támogatják-e magukat. Általában siránkozva azt felelik, hogy nem.

Tudatában kell lenned, hogy a minket körbevevő világ megtapasztalása a belső világunkat tükrözi. Ha a gondolataink és az energiánk nem támogatnak minket, akkor az életben sem találunk támogatást. Ezért felelősséget kell vállalnunk és tudatosan támogatnunk kell önmagunkat minden egyes pillanatban.

Amikor nehézségekkel küzdesz és úgy érzed, nem támogatnak és egyedül vagy, azonnal tedd fel magadnak a kérdést, hogy miként tudod jobban támogatni magad. Majd cselekedj!

Az öngondoskodásra irányuló egyszerű tettek is sokat változtathatnak a hozzáállásodon és a tapasztalataidon. Mondj kedves dolgokat magadnak, tudatosan fogalmazz meg erős motiváló gondolatokat magadról, vagy kérj segítséget valakitől!

Gyakran úgy hisszük, hogy másoknak olvasniuk kéne a gondolatainkban és egyszerűen csak „tudniuk” kéne, hogy mikor van szükségünk támogatásra, de ez nem így működik. Ezeknek az embereknek megvannak a saját küzdelmeik és kihívásaik, és előfordulhat, hogy a mieinket nem veszik észre, különösen, ha látszólag nincs semmi baj.

A segítségkérés egy rendkívül hatékony módja saját magunk támogatásának. Leggyakrabban azért nem támogatjuk magunkat, mert nem kérünk segítséget. Ehhez szükség lehet némi bátorságra, de rendkívül kifizetődő. Nemcsak a szükséges támogatást kapod meg, hanem elmélyíted a kapcsolatot azzal, akitől segítséget kérsz.

Ezek a jó irányba mutató apró cselekedetek egykettőre rendkívüli pozitív hatással lehetnek az életedre. Ha meghozod azt az egyszerű döntést, hogy tehetetlen áldozat helyett olyan erős ember leszel, aki oda tud figyelni magára, az egész életed meg fog változni.

Csodás Üzenet: Ha támogatást akarok, magamat kell támogatnom.

Ha elveszettnek érzed magad, akkor keress meg, az EFT segíthet.

Forrás: Gabrielle Bernstein: Mindennapi csodák